Exposició de Joan i Marta Montcada “Cel Amunt / Terra Endins”

Exposició de Joan i Marta Montcada “Cel Amunt / Terra Endins”

Inauguració Dijous 2 de juny, 20:00 hrs
Exposició des del 2 al 28 de juny del 2016
(Horari de visites: de dimarts a dissabte de 10:30 a 14:00 i de 17:00 a 20:30 hrs.)
Galeria Ronda Barcelona

Ronda Barcelona té l’honor de convidar-vos a la inauguració de l’exposició de Joan i Marta Montcada titulada “CEL AMUNT / TERRA ENDINS” que tindrà lloc el pròxim dijous 2 de juny a les 20:00 hrs. S’oferiran uns aperitius i refrescos. 

“La TROBADA d’experiències on conflueixen vida i art en consonància, continua a la galeria RONDA BARCELONA. El seu nou espai d’exposicions ens ha inspirat per a presentar les obres intitulades CEL AMUNT de Joan Montcada, pintor i catedràtic de Belles Arts, i les de TERRA ENDINS de la seva filla Marta Montcada, artista polifacètica amb activitat entre Catalunya i Japó.

La llarga trajectòria professional de Joan Montcada reuneix disciplines ben diverses  -dibuix, pintura mural, ceràmica, fotografia, imatge- a través d’un mateix objectiu: la creativitat pura. Des dels inicis, membre fundador de Betepocs, professor a Llotja i a la Facultat de Belles Arts. Aquest bagatge concentrat, esclata quan dissenya i construeix els seus propis estels amb categoria d’escultures tridimensionals;  combinant ciència i art, lleugeresa i destresa, aconsegueix fer-los volar en equilibri enmig de les turbulències atmosfèriques. Les obres CEL AMUNT ens fan mirar cap al cel per gaudir dels colors i lluïssors de les estructures a ple vent. Els estels capten tots els sentits d’en Joan en aquesta dinàmica global, una passió d’alliberament i gran joia interna que el motiven a pintar totes aquelles sensacions.

Al fons de la Galeria en el semisoterrani, les obres anomenades TERRA ENDINS de Marta Montcada modulen les recerques plàstiques dels efectes de l’erosió del nostre planeta, tant en la seva superfície com en els seus paisatges interiors, amb textures i superposicions canviants. Capes successives que s’obren per deixar-nos entreveure les orografies internes de la matèria, plenes de bellesa en la seva austeritat; com la contemplació d’un WABI-SABI  Japonès o un paisatge multicolor resumit en un jardí de pedra seca. Amb en Joan, els elements en expansió ingràvida s’enfilen seguint les seves fal·leres i neguits; en el cas de la Marta, la immersió en el magma originari recorre petjades i camins. Tots dos, aporten un moment vital de les seves descobertes. El conjunt, s’apropa al concepte   TEN to CHI del pensament Japonès, que uneix CEL i TERRA en un sol impuls. El nostre sincer agraïment a la Galeria RONDA BARCELONA per fer-ho possible.” 
Barcelona, juny de 2016

Ronda Barcelona està a Consell de Cent 382 · Barcelona (Metro Girona)
Informació:  telèfons 93 461 4704 · 666 054 928 · 655 494 758  correu electrònic://info@rondabarcelona.com/" target="_blank" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?hl=ca&q=http://info@rondabarcelona.com/&;source=gmail&ust=1463950913393000&usg=AFQjCNE5hPe3KpSHAHJevTjN-Wg3YrjUxQ" style="color:rgb(128, 0, 0);font-family:Calibri, Verdana, Helvetica, Arial;font-size:12pt;background-color:rgb(255, 255, 255)">info@rondabarcelona.com